Ανάλυση, μελέτη και πρακτική σχεδιασμού πληροφορίας : τοπογράφηση και χαρτογράφηση λεωφορειακών διαδρομών Λεμεσού - Ποΐζή, Αναστασία (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επικοινωνίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η εποχή που διανύουμε κατακλύζεται από ποικίλες πληροφορίες.Ο κόσμος μας είναι ένα αλληλένδετο σύστημα όπου 'τα πάντα' φαίνεται να διασταυρώνονται με τα πάντα.Συνεπώς, είναι χρήσιμος ως απαραίτητος ο σχεδιασμός ενός συστήματος πληροφοριών, λόγο της υπερβολικής ποσότητας πολύπλοκων πληροφοριών που πρέπει να κατανοήσουμε, να κατατάξουμε και να επικοινωνήσουμε.Ο Σχεδιασμός Πληροφορίας ως ιδεολογία μεταποιεί το γεγονός σε πληροφορία κάνοντας το περίπλοκο πιο εύκολο, ούτως ώστε να ωθήσει τη γνώση.Κατά την έρευνα μου στον προαναφερθείσα σχεδιασμό, έχω αναλύσει τόσο την ιστορία όσο και την εξέλιξη αυτής της μορφής στην σύγχρονη κοινωνία.Γίνεται αναφορά σε σημαντικά άτομα που ήταν θεμελιωτές της αρχής αυτής, όπως η Florence Nightingale και ο William Playfair.Επιπρόσθετα γίνεται σημαντική ανάλυση σύγχρονων «έργων» Σχεδιασμού Πληροφορίας του David McCandless.Ωστόσο ευεργέτης της οπτικής γλώσσας με εικονογράμματα είναι ο Otto Neurath.Εξίσου σημαντική έμφαση δίνεται στην σήμανση αλλά και στις αρχές και στην ιδεολογία της τοπογραφικής και χαρτογραφικής επικοινωνίας και πλοήγησης.Στόχος της πτυχιακής μου εργασίας είναι η δημιουργία μιας αφίσας-χάρτη της Λεμεσού, που να λύνει το πρόβλημα των Λεωφορειακών Διαδρομών.Δηλαδή, να δοθεί μια καλύτερη οπτική απεικόνιση των διαδρομών ούτως ώστε ο χρήστης να έχει μια και καθαρή αντίληψη του πώς λειτουργούν, από πού περνούν και τι εναλλαγή διαδρομών μπορεί να κάνει.
Keywords: Cartography; Topography; Bus route; Χαρτογραφία; Τοπογραφία; Λεωφορειακές διαδρομές