Αιολική ενέργεια και εθνική ενεργειακή πολιτική - Πέτσα, Φιλιώ (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Στη παρούσα διπλωματική εργασία, αντικείμενα μελέτης αποτελούν η αιολική ενέργεια, η εκμετάλλευση της στο νησί μας στην Κύπρο και τα οφέλη που έχουμε από αυτή. Αναλύεται μία από τις σημαντικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η διαδικασία, τα μέσα και η μαθηματικές κατανομές που εφαρμόζονται για να έχουμε και τα αριθμητικά μας αποτελέσματα. Επίσης, στόχος είναι η απόδειξη των θετικών αποτελεσμάτων της χρήσης της αιολικής ενέργειας. Στα διάφορα κεφάλαια της εργασίας, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αιολικής ενέργειας, οι κατανομές Rayleigh και Weibull, η ενεργειακή πολιτική στη Κύπρο με βάση οδηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο εθνικός μας στόχος. Ακολούθως, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα από το σχολιασμό των αποτελεσμάτων από διαγράμματα, αλλά και ότι οι χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναμένεται να συμβάλει θετικά στην υλοποίηση των στόχων της ενεργειακής πολιτικής της Κύπρου.
Keywords: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Αιολική ενέργεια; Ευρωπαϊκές οδηγίες; Κατανομές Rayleigh και Weibull; Renewable energy sources; Wind energy; European directives; Rayleigh and Weibull distributions