Διερεύνηση των γνώσεων και των στάσεων που διατηρούν οι νοσηλευτές για τα HIV οροθετικά άτομα - Κωμιάτη, Φωτεινή (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η μάστιγα του συνδρόμου επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS) ολοένα και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και εισβάλει όλο και περισσότερο στα νοσηλευτήρια φέρνωντας τους επαγγελματίες υγείας και κυρίως τους νοσηλευτές όλο και πιο πολύ αντιμέτωπους με οροθετικούς ασθενείς. Επομένως οι επαρκείς γνώσεις γύρω από την HIV λοίμωξη και η διατήρηση θετικών στάσεων είναι μεγίστης σημασίας για το νοσηλευτικό κλάδο αλλά και για τη δημόσια υγεία γενικότερα.
Keywords: Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας--Ασθενείς; Νοσηλευτικό προσωπικό; AIDS (Disease)--Patients; Nursing; Nurses