Φεμινισμός στην/και τέχνη : γυναικεία δημιουργία και βλέμμα - Νεραντζή, Αντωνία (My University, 2024)
Η εργασία μελετάει την ιστορία του φεμινισμού, τις τακτικές ανάπτυξης και διάδοσης του σε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, με έμφαση στην επιρροή του στην τέχνη. Εξετάζονται οι δράσεις των φεμινιστριών καλλιτεχνίδων στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο και, τέλος, αναλύεται η αναπαράσταση των διαφορετικών πτυχών της σεξουαλικότητας και των προτύπων ομορφιάς των γυναικών.
Keywords: Φεμινισμός; Τέχνης σε ΗΠΑ και ΗΒ; φύλο; σεξουαλικότητα; πρότυπα ομορφιάς; Feminism; Art in USA and UK; gender; sexuality; beauty models