Οι αναπαραστάσεις στο παιχνίδι COD ως προς τη σύγκρουση, το φύλο και τη φυλή - Μιλτιάδους, Παναγιώτης (My University, 2023)
Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας και γενικότερα όσον αφορά το καπιταλιστικό σύστημα που όλοι γνωρίζουμε με βάση την κουλτούρας, υπάρχουν συγκεκριμένες κριτικές προσεγγίσεις που εξετάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια ως τόπο άρθρωσης ιδεολογικών λόγων. Μέσα από τη βιβλιογραφική επισκόπηση θα διερευνηθεί και θα εξηγηθεί η έννοια της ιδεολογίας και των διαφορετικών προσεγγίσεων βάσει αυτών. Επίσης, θα οριστεί το παιχνίδι στη θεωρητική του βάση και θα παρουσιαστούν μια σειρά από ακαδημαϊκές μελέτες που επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα της σχέσης των ψηφιακών παιχνιδιών με τον ιδεολογικό λόγο. Αυτή η εμπειρική έρευνα θα ασχοληθεί με την ιδεολογική ανάλυση, μέσω ποιοτικής ανάλυσης, του πολεμικού παιχνιδιού Call Of Duty (COD). Το COD (Call Of Duty) είναι ένα παιχνίδι πολεμικό πάνω σε κονσόλες, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια από την Activision και είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Το Call Of Duty προσφέρει έναν τεράστιων διαστάσεων ανοικτό κόσμο ως προς εκτέλεση διαταγών όπως ο στρατός. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αναλυθεί μέσα από τη διαδικασία της διαδικαστικής ρητορικής στο πλαίσιο της κριτικής ανάλυσης λόγου και με βάση τη βιβλιογραφική ανασκόπηση βασιζόμενο σε διάφορες ιδεολογίες.
Keywords: Ιδεολογίες; Ρατσισμός; Μιλιταρισμός; Σεξισμός; Ψηφιακά παιχνίδια; Call Of Duty (COD); Ideologies; Racism; Militarism; Sexism Digital Games; Call Of Duty (COD)