Παγκόσµιο Βαρόµετρο της ∆ιαφθοράςκαι Αντιλήψεις των Κυπρίων - Καπαρδή, Μαρία (My University, 2013)
Κάθε µέρα, σε όλο τον κόσµο, οι απλοί άνθρωποι είναι αυτοί πουυποφέρουν το κόστος από τις συνέπειες της διαφθοράς αφούείτε άµεσα ή έµµεσα, η ποιότητα ζωής τους επηρεάζεται από λι-γότερο ορατές µορφές διαφθοράς. Όταν ‘ισχυρές οµάδες’ αγοράζουντην επιρροή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης ή όταν τα δηµόσια κον-δύλια διοχετεύονται στα ταµεία της πολιτικής ελίτ, οι απλοί άνθρωποιυποφέρουν από το κόστος της διαφθοράς.
Keywords: Αντιλήψεις; Διαφθορά; προοπτική της Κύπρου; Διεθνής Διαφάνεια