Προετοιμασία για γονεικότητα - Χατζηγεωργίου, Ελένη (My University, 2006)
Η γέννηση ενός υγιούς παιδιού θεωρείται σαν μαγικό γεγονός και στόχος όλων των ζευγαριών. Η προετοιμασία για γονεϊκότητα πριν την σύλληψη θεωρείται πολύ σημαντική για την επίτευξη του στόχου αυτού. Τα τελευταία χρόνια περιγράφεται ότι έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι μελλοντικοί γονείς να φτάνουν στη σύλληψη απολύτως υγιείς και προετοιμασμένοι. Από ερευνητικά πορίσματα έχει διαφανεί ότι η προετοιμασία και η προσοχή για την υγεία της γυναίκας είναι χρήσιμο και επικοδομητικό να αρχίζει όταν το έμβρυο δημιουργηθεί. Η έλλειψη προετοιμασίας μπορεί να οδηγήσει και σε μια προβληματική εγκυμοσύνη ή να επηρεάσει την υγεία του εμβρύου ή της μητέρας. Θα ήταν χρήσιμο αν οι ενοχοποιητικοί παράγοντες εντοπίζονταν και κοινοποιούνταν πριν την σύλληψη ή κατά την προγεννητική περίοδο. Πολλοί παράγοντες δεν μπορούν να αποφευχθούν ή να τροποποιηθούν κάποιοι όμως μπορούν και να αποφευχθούν και να τροποποιηθούν. Το άρθρο στοχεύει με την βοήθεια της βιβλιογραφικής σκαπάνης να φέρει στο φως ερευνητικά πορίσματα για το σημαντικό αυτό θέμα.
Preparation for parenthood
Keywords: Προβληματική εγκυμοσύνη; Βιβλιογραφική επισκόπηση