Ο υποστηρικτικός ρόλος του νοσηλευτή σε γυναίκες με καρκίνο μαστού που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία - Ξυναρή, Έλενα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια ιδιαίτερα επώδυνη ασθένεια με σοβαρές συναισθηματικές, ψυχολογικές και οργανικές συνέπειες για τη γυναίκα που τη βιώνει. Η διαδικασία της χημειοθεραπείας αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία κατά την οποίο ο ρόλος του νοσηλευτή στην παροχή ανακουφιστικής φροντίδας έχει ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική αξία.
Keywords: Μαστός--Καρκίνος--Νοσηλευτική; Χημειοθεραπεία; Breast--Cancer--Nursing; Chemotherapy