Καμπάνια ενημέρωσης για τη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή - Μιχαήλ, Θεώνη (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλώς και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανπιεστήμιο Κύπρου, 2019)
Η ψυχική υγεία, ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή αφορά μια συχνά εμφανιζόμενη ψυχική πάθηση που εκδηλώνεται ιδιαιτέρα στη νεαρή ηλικία και επηρεάζει την ψυχική και συναισθηματική υγεία των ατόμων που τη βιώνουν. Η ελλιπής γνώση και η ανεπαρκής ενημέρωση που σχετίζονται με το παραπάνω θέμα, προέτρεψαν την γράφουσα - ερευνήτρια στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στα πλαίσια της κυπριακής κοινωνίας. Αναλυτικότερα, η παρούσα μελέτη αποσκοπεί μέσω της γραφιστικής επικοινωνίας, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών ενημέρωσης επί του θέματος, με τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εκστρατείας. Πρωταρχικό μέλημα για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος ήταν η πραγματοποίηση μιας βιβλιογραφικής ανασκόπησης ώστε να παρατεθούν ερευνητικές μελέτες και σχετικές καμπάνιες που θα ενημέρωναν αυτή την έρευνα. Σε επόμενο στάδιο, ακολουθήθηκε η μεθοδολογική προσέγγιση της έρευνας δράσης σπειροειδούς μορφής, λόγω των αναγκών που προκύπτουν για την επίλυση του απαιτούμενου στόχου, και ολοκληρώθηκε σε δύο ερευνητικούς κύκλους. Καταληκτικά, μέσω της εφαρμογής της έρευνας δράσης προέκυψαν δεδομένα τα οποία οδήγησαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και εισηγήσεων για μελλοντικές βελτιώσεις της καμπάνιας.
Keywords: ψυχική υγεία; αγχώδης διαταραχή; εκστρατεία