Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Δημόσιας Υπηρεσίας της Κύπρου και πώς αυτή επηρεάζεται από τον ρόλο των Δημόσιων Υπαλλήλων - Τσιχριτζής, Δημήτρης (My University, 2025)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την επίδραση της ψηφιοποίησης στη Δημόσια Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στον ρόλο και τη συμπεριφορά των δημόσιων υπαλλήλων κατά τη διαδικασία μετάβασης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μέσω συστηματικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης και εμπειρικής έρευνας με ημι-δομημένες συνεντεύξεις, αναλύονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την αποδοχή και την αποτελεσματικότητα των ψηφιακών εργαλείων από τους πολίτες, αλλά και τις οργανωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι. Η εργασία καταλήγει, ότι η επιτυχία της ψηφιοποίησης εξαρτάται όχι μόνο από την τεχνολογική υποδομή, αλλά κυρίως από την κατάλληλη εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή και την ψυχολογική προσαρμογή των δημόσιων υπαλλήλων, αναδεικνύοντας τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας υπηρεσίας.
Keywords: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Ψηφιακά εργαλεία