Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας μέσω τηλεοπτικών σειρών και ταινιών - Χριστοδούλου, Θηρεσία (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Σκοπός του έργου είναι να ερευνήσει την εγκυρότητα της θέσης ότι η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι εφικτή και αποδοτικότερη μέσα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Μέσα από την έρευνα στην προ υπάρχουσα βιβλιογραφία τείνει να επαληθευτεί. Πιο κάτω παρουσιάζονται έρευνες και στοιχεία από προηγούμενες μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο θέμα της μελέτης αυτής στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας απόψεις και εναλλακτικές τεχνικές διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Η έρευνα εστιάζει στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσω τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, και ποια είναι η απήχηση της τεχνικής αυτής στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση στην Κύπρο. Μέσα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση και τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί από την ερευνήτρια, προκύπτουν και άλλες μέθοδοι που φαίνονται να αποτελούν κομμάτι της διαδραστικής εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, είτε με συνδυασμούς τεχνικών είτε με πειραματικές μεθόδους που έχουν παρουσιαστεί στην έρευνα, μέσα από δεδομένα που έχουν συλλεγεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς της αγγλικής γλώσσας που συμμετείχαν στην πιο κάτω έρευνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσω τηλεοπτικών σειρών, ταινιών και μελέτης τραγουδιών, είναι ο αποτελεσματικότερος συνδυασμός μελέτης για τα κυπριακά δεδομένα.
Keywords: Διδασκαλία αγγλικής γλώσσας; Αγγλική ως δευτερεύουσα γλώσσα; Εναλλακτικές τεχνικές; Διαδραστική εκμάθηση; Ταινίες; Τραγούδια; Learning English language; English as a second or foreign language; Alternative techniques; Interactive learning; Movies; Songs