Σχεδιασμός διαδρομής εσωτερικού χώρου και πλοήγηση μη-επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) - Χατζησέργης, Δημήτρης (My University, 2025)
Το θέμα της πτυχιακής "Σχεδιασμός διαδρομής εσωτερικού χώρου και πλοήγηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV)" εστιάζει στις τεχνολογικές προκλήσεις και λύσεις για την κίνηση UAV σε κλειστούς χώρους. Τα UAV, όπως τα quadrotors, έχουν γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της ευελιξίας τους και των πολλαπλών εφαρμογών τους. Στους εσωτερικούς χώρους, όπου το GPS δεν λειτουργεί, απαιτούνται εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης και σχεδιασμού διαδρομών, με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική κίνηση των UAV. Η εργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αλγορίθμων και τεχνικών που θα επιτρέπουν τη σωστή πλοήγηση και την αποφυγή εμποδίων σε περιβάλλοντα χωρίς εξωτερική καθοδήγηση.
Keywords: UAV; quadrotors; GPS; Σύστημα πλοήγησης; Σχεδιασμός διαδρομών