Διαδραστικότητα σε ιστοσελίδες - Μαλέκος, Νίκος (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Η μελέτη εξετάζει τέσσερις Κυπριακές Ιστοσελίδες ως προς τη διαδραστικότητα. Πρωτίστως εξετάζεται εάν υπάρχει σχέση μεταξύ Πραγματικής και Κατανοητής Διαδραστικότητας. Η Πραγματική Διαδραστικότητα μετρήθηκε με φύλλο ανάλυσης από έμπειρους ερευνητές, ενώ η Κατανοητή Διαδραστικότητα με ερωτηματολόγιο προς τους χρήστες. Συσχετίζοντας τα αποτελέσματα των δύο μεθοδολογιών, βλέπουμε πώς δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της Πραγματικής και της Κατανοητής Διαδραστικότητας. Αντιθέτως, βλέπουμε πως η Κατανοητή Διαδραστικότητα επηρεάζεται από άλλους παράγοντες, όπως οι προσδοκίες και οι εμπειρίες των χρηστών.
Keywords: Web sites; ιστοσελίδες