Η επιρροή της πίεσης χρόνου στην συμπεριφορά καταναλωτή κατά την διάρκεια αγοράς ενδυμάτων - Παναγιώτου, Βερονίκη (My University, 2023)
Η χρήση παραπλανητικών ερεθισμάτων κατά την διάρκεια αγορών, χρησιμοποιείτε από τους καταστηματάρχες εδώ και πολλά χρόνια με στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να ελκύσουν το καταναλωτικό κοινό. Η παρούσα εργασία ερευνά την συμπεριφορά των καταναλωτών κάτω από το ερέθισμα της πίεσης χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζει στις αγορές ενδυμάτων κατά την διάρκεια εκπτωτικών περιόδων. Για την πραγματοποίηση της έρευνας έγινε η χρήση των μεθόδων της ποσοτικής ανάλυσης. Με αυτό τον τρόπο έρευνας, προέκυψαν τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν στην υλοποίηση της εργασίας. Τα δεδομένα αφορούν την στάση του καταναλωτικού κοινού. Στην αρχή της εργασίας θα διεξαχθεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση και μετά την έρευνα θα γίνει σύνδεση της βιβλιογραφίας με τα ευρήματα. Η συμπεριφορά καταναλωτή είναι ένα τεράστιο κομμάτι των σπουδών του μάρκετινγκ, το οποίο έχει αρκετές πτυχές.
Keywords: παραπλανητικά ερεθίσματα; αγορές; καταναλωτικό κοινό; εκπτωτική περίοδος