Πολιτική και θέσεις της Υπηρεσίας Ενέργειας για τη χρήση των βιοκαυσίμων στις μεταφορές - Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Γ. (My University, 2008)
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εναρμονιστεί με την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση των βιοκαυσίμων ή άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές και έχει καθορίσει ως εθνικό ενδεικτικό στόχο για τα έτη 2008-2010 το ποσοστό 2.5% για την αντικατάστασης των συμβατικών καυσίμων με βιοκαύσιμα. Για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει εκδώσει διάταγμα βάσει του οποίου οι προμηθευτές πετρελαιοειδών στην κυπριακή αγορά υποχρεούνται να αναμειγνύουν βιοκαύσιμα στα συμβατικά καύσιμα, έτσι ώστε η μέση ετήσια ενεργειακή περιεκτικότητα των συμβατικών καυσίμων σε βιοκαύσιμα να ανέρχεται τουλάχιστον στο 2% της συνολικής ενεργειακής περιεκτικότητας των καυσίμων.
Policy and Positions of the Energy Service on the use of biofuels
Keywords: Βιοκαύσιμα; Βιοντίζελ