Panel Coordinator - Middleton, Nicos (My University, 2026)
"Ψυχική Υγεία: Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" - Μια σημαντική ημερίδα συν-διοργανώθηκε από τον Κλάδο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας Υγείας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και την Κυπριακή Εταιρεία Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα #ΨυχικήςΥγείας με κεντρική θεματολογία “Καλύτερα #μαζί: συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της ψυχικής υγείας” (13-19/5/24) και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα #δημόσιαςυγείας με θεματολογία “Η Υγεία είναι #πολιτική επιλογή!” (13-17/5/24) επικεντρώνονται στην άμεση ανάγκη για εμπλοκή των ατόμων με βιώματα ψυχικών δυσκολιών σε όλο το φάσμα δράσεων που αφορούν στην ψυχική υγεία ώστε να δουλεύουμε για αυτούς, μαζί με αυτούς. Η ημερίδα ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα με ψυχικές δυσκολίες, δίνοντάς τους φωνή και προβάλλοντας τη σημασία της κατανόησης και της στήριξής τους. Ιδιαίτερα, τονίστηκε ότι παρόλες τις προσπάθειες και δράσεις που γινονται στη χώρα μας, ο στιγματισμός των ατόμων με βιώματα ψυχικών δυσκολιών συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην συμμετοχή, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, και στην παροχή/λήψη στήριξης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας, κου Μιχάλη Δαμιανού Υπουργείο Υγείας Κυπριακή Δημοκρατία και πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ψυχικά Ασθενών, της Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου- ΟΣΑΚ και της Human Talks Cyprus.