Καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τη μείωση χρήσης πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης - Χρυσοστόμου, Αλεξάνδρα (My University, 2022)
Αυτή η πτυχιακή έρευνα αναφέρεται στη ζημιά που προκαλεί το πλαστικό μιας χρήσης, όχι μόνο στην Κύπρο και στην Μεσόγειο θάλασσα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιγράφεται πως δημιουργήθηκε και αξιολογήθηκε μια καμπανιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Κύπριων νέων της ηλικίας μεταξύ 20-25 ετών στο θέμα αυτό. Για την επίτευξη της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση μια βιβλιογραφική ανασκόπηση για τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης. Γίνετε αναφορά σε ποσοστά ανά το παγκόσμιο , σε επιστημονικές έρευνες αλλά και σε σοκαρίστηκες δηλώσεις για το μέλλον του πλανήτη μας και τη θέση του πλαστικού στην ζωή μας. Για την έρευνα σχεδιάστηκαν δύο (2) εφαρμογές, έξι πόστερ και μια ιστοσελίδα. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στην εργασία είναι αυτή είναι η έρευνας δράσης. Η διαδικασία για την αξιολόγηση των εφαρμογών της καμπάνιας αποτελείτο από δύο στάδια που συμπεριλάμβαναν συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια στα οποία συμμετείχαν δέκα (10) άτομα. Με την ολοκλήρωση της έρευνας δράσης συγκεντρωθήκαν πληροφορίες, σημαντικά συμπεράσματα και εισηγήσεις για μελλοντική βελτίωση της καμπάνιας.
Keywords: Μείωση πλαστικών μίας χρήσης; Καμπάνια; Οπτική επικοινωνία; Elimination of single use plastics; Campaign; Visual communication