Σχεδιασμός γέφυρας με βάση τους ευρωκώδικες - Παντελή, Γιάννης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2018)
Η παρούσα μελέτη που διεξήχθη μέσα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας με τίτλο " Σχεδιασμός Γέφυρας με βάση τους Ευρωκώδικες" περιλαμβάνει την περιγραφή ενός συνόλου , διαφορετικών κατασκευών , με πανομοιότυπη γενική εμφάνιση που κατανέμονται σε μια κοινή κατηγορία η οποία ονομάζεται γέφυρα. Μέσα στη μελέτη συμπεριλαμβάνονται επίσης, οι δυνάμεις και ο τρόπος κατανομής τους στη γέφυρα, όπως επίσης και δύο παραδείγματα εύρεσης δυνάμεων γέφυρας τύπου εσχάρας δοκών, με τη μέθοδο στερεάς διαδοκίδας και υπολογισμού σεισμικής έντασης σχεδιασμού γέφυρας σε επίπεδο προμελέτης. Σκοπός λοιπόν αυτής της μελέτης είναι να μπορεί ο κάθε αναγνώστης της, γνώστης του θέματος ή μη, να αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας της γέφυρας και πώς επηρεάζεται το οικοδόμημα και από ποιές δυνάμεις.
Keywords: Κατασκευή γέφυρας; Σεισμική ένταση