Γνώσεις και στάσεις των επαγγελματιών υγείας για την επαγγελματική έκθεση στον HIV - Στυλιανού, Στυλιανή (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
H επαγγελματική έκθεση μέσα σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Τραυματισμοί από βελόνες και αιχμηρά αντικείμενα συμβαίνουν καθημερινά κατά τη διάρκεια της εργασίας με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες υγείας να εκτίθενται σε αίμα ή άλλα σωματικά υγρά με τον κίνδυνο έκθεσης στον HIV. Επαγγελματική έκθεση μπορεί να συμβεί επίσης, μετά την επαφή των βλεννογόνων ή του δέρματος με αίμα, ιστούς καθώς και άλλα σωματικά υγρά τα οποία τείνουν να είναι μολυσμένα.
Keywords: Νοσηλευτές; Ιός Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας; Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας; Nurses; HIV infections; AIDS(Disease)