Organising Committee Member - Kassianos, Angelos P. (My University, 2026)
Μεγάλη τιμή για το ΤΕΠΑΚ αποτελεί η συμπερίληψη του στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης της Ομάδας Ποιότητας Ζωής (Quality of Life Group) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Έρευνα και Θεραπεία του Καρκίνου (EORTC) στη Λεμεσό στις 27 με 29 Απριλίου 2022. Η Ομάδα διεξάγει συναντήσεις δύο φορές τον χρόνο σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης για να συζητήσουν τα μέλη του τις έρευνες που διεξάγουν με θέμα την ποιότητα ζωής σε άτομα με καρκίνο. Η πρώτη συνάντηση της Ομάδας μετά το 2019 και τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας της COVID-19, διεξάγεται αυτές τις μέρες στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό. Τη διοργάνωση ανέλαβαν μέλη της Ομάδας από την Κύπρο, με επικεφαλής τον Δρ. Βασίλειο Βασιλείου από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και συμμετοχή της Δρ. Ερατώ Στυλιανού Μαρκίδου επίσης του Ογκολογικού Κέντρου και του Δρ. Άγγελου Κασσιανού, Λέκτορα Ψυχολογίας Υγείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ. Περισσότεροι από 150 ερευνητές, ακαδημαϊκοί, ιατροί και άλλοι επιστήμονες συμμετέχουν στη συνάντηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Απριλίου. Ο EORTC αποτελεί τον κορυφαίο οργανισμό σχετικά με τη θεραπεία και έρευνα σχετικά με τον καρκίνο και αποστολή του είναι να συντονίζει και να διεξάγει διεθνή μεταφραστική και κλινική έρευνα για τη βελτίωση των προτύπων θεραπείας του καρκίνου για τους ασθενείς. Η αποστολή της Ομάδας Ποιότητας Ζωής του EORTC είναι να αναπτύσσει εργαλεία μέτρησης, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία και να προωθεί και να συντονίζει μελέτες σχετικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο. Ως εκ τούτου, η τιμή της φιλοξενίας της Ομάδας στην Κύπρο το 2022, είναι εξαιρετικά μεγάλη και σημαντική για την προώθηση της Κύπρου, του ΤΕΠΑΚ και του Ογκολογικού Κέντρου ως φορείς αριστείας.