Το κυκλικό ωράριο και οι επιπτώσεις του στον ύπνο των νοσηλευτών - Κοζάκος, Γιώργος (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Το κυκλικό ωράριο εργασίας των νοσηλευτών συμβάλλει αρνητικά στην υγεία και ευεξία των εργαζομένων σε σωματικό, ψυχικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο. Ο αποσυντονισμός του κιρκάδιου ρυθμού, η μείωση των επιπέδων της μελατονίνης και η σωματική και ψυχοκοινωνική κόπωση που αισθάνονται οι νοσηλευτές θεωρούνται οι κυριότερες επιπτώσεις στην ζωή των νοσηλευτών.
Keywords: Νοσηλευτικό προσωπικό; Σύστημα βάρδιας; Διαταραχές του ύπνου; Nurses; Nursing; Shift systems; Sleep disorders