Ο Paul Klee, απο την Ιταλία στην Τυνησία : μορφοπλαστικές μετατοπίσεις στη Μεσόγειο - Φαρμακά, Ηρώ (Τμήμα Καλών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Η παρούσα διατριβή ασχολείται με την επαφή του Paul Klee, ενός Βόρειου καλλιτέχνη, με τη Μέσογειο. Σκοπός της εργασίας είναι να φωτίσει τις παραμέτρους της σχέσης καλλιτέχνη και μεσογειακού χώρου, και να εξετάσει τα μορφοπλαστικά αποτελέσματα αυτής της συνομιλίας. Πιο συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο τα ταξίδια του Klee στην Ιταλία, την Τυνησία και τη Βορειοανατολική Αφρική, συνδέονται άμεσα με τις θεμελιώδεις αρχές της καλλιτεχνικής, αισθητικής, συμβολικής και «ποιητικής» μεθοδολογίας του έργου του και με την μετέπειτα νεοτερική εικαστική γραφή του.
Keywords: Paul Klee; Βόρειος καλλιτέχνης; Μορφοπλαστικά αποτελέσματα