Επιρροή των τοιχοπληρώσεων στον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος - Ζήνωνος, Γιάννης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, 2013)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να εξεταστεί η επιρροή των τοιχοπληρώσεων στον αντισεισμικό σχεδιασμό κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος με τη βοήθεια του λογισμικού 3DR STRAD. Επίσης να εφαρμόσει τις πρόνοιες του Ευρωκώδικα 8 (EC8) για τις τοιχοπληρώσεις και να δώσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας εφαρμογής. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή για τις τοιχοπληρώσεις με γενικές πληροφορίες επί του θέματος. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενής βιβλιογραφική ανασκόπηση για τις τοιχοπληρώσεις όπου αναφέρεται η συμπεριφορά τους και τα προσομοιώματα που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο επεξηγούνται τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την εφαρμογή των προνοιών του Ευρωκώδικα 8 (EC8), καθώς επίσης και του ελληνικού κανονισμού επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.) για τις τοιχοπληρώσεις. Στο τέταρτο κεφάλαιο αφού γίνει επίλυση τεσσάρων προσομοιωμάτων (τετραώροφο κτίριο χωρίς τοιχοπληρώσεις χωρίς αυξητικό συντελεστή n, τετραώροφο κτίριο χωρίς τοιχοπληρώσεις με αυξητικό συντελεστή n, τετραώροφο κτίριο με τοιχοπληρώσεις και τετραώροφο κτίριο με τοιχοπληρώσεις αλλά με φαινόμενο πιλοτής στις τρεις κατευθύνσεις) με το λογισμικό 3DR STRAD, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δυναμικών χαρακτηριστικών, της κανονικότητας και του σχεδιασμού των μελών όλων των προσομοιωμάτων. Τέλος καταγράφονται τα συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις που προκύπτουν από την αναπαράσταση των αποτελεσμάτων.
Keywords: Infill walls; Seismic design of structures; Τοιχοπληρώσεις; Αντισεισμικός σχεδιασμός κατασκευών