Εφαρμογή καταγραφής – οπτικοποίησης προόδου προσωπικών στόχων - Παπαπροδρόμου, Αλέξανδρος (My University, 2023)
Ο κάθε άνθρωπος καθημερινά ανεξαίρετος, έρχεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προσωπικές μάχες με τον ίδιο του τον εαυτό. Οι προσωπικές αυτές μάχες, αναφέρονται στην προσπάθεια υλοποιήσεις των στόχων του. Κάποιοι από αυτούς τους στόχους πραγματώνονται, πολλοί αποτυγχάνουν, άλλοι από αυτούς εγκαταλείπονται και άλλοι απλά ξεχνιόνται. Σε αυτό το ερευνητικό έργο, αρχικά μέσω μιας βιβλιογραφικής ανασκόπησης, έγινε μια ευρεία ερευνά, γύρω από μια γκάμα θεματολογίων οι όποιες ασχολούνται με αυτοβελτίωση / στόχους / κίνητρα / έμπνευση / αλλαγή συμπεριφοράς κτλ. Με γνώμονα λοιπόν την αίτια η οποία οδηγεί τους ανθρώπους στην αποτυχία επίτευξης των στόχων τους. Η οποία είναι η έλλειψη κατανόησης της διαδικασίας καθορισμού τους και η έλλειψη δέσμευσης τους σε αυτούς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, για να αντιληφθεί δεδομένα, θέλει να δει και να οπτικοποιήσει πληροφορίες. Αφού για την ερμηνεία και την επεξεργασία πληροφοριών κατά 30% η λειτουργεία του εγκεφάλου χρησιμοποίει την όραση. Με σκοπό να δοθεί ένα εργαλείο ως βοήθημα στους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να αυτοβελτιώνονται και να προοδεύουν, πετυχαίνοντας τους στόχους τους, δημιουργήθηκε η εφαρμογή JEARNY. Η εφαρμογή αυτή έχει ως κύριο της στόχο την καταγραφη-οπτοικοποιηση στόχων. Η μεθοδολογία η οποία ακολουθήθηκε ήταν ερευνά δράσης, με τρεις κύκλους οι οποίοι είχαν στόχο τους ο κάθε ένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο, να κάνουν την εφαρμογή όσο το δυνατόν καλύτερη. Τέλος μέσον της αλληλεπίδρασής των χρηστών με την εφαρμογή και με το πέρας της ερευνάς, αποκοιμήθηκαν σημαντικά ενθαρρυντικά συμπεράσματα για την βοήθεια την οποία μπορεί να προσφέρει μια τέτοιου είδους εφαρμογή.
Keywords: Αυτοβελτίωση; Εφαρμογή; Στόχοι; Καταγραφή-Οπτικοποίηση; Πρόοδος; Self-improvement; Application; Goals; Track-Visualization; Progress