Ψυχολογική στήριξη από τους νοσηλευτές σε ασθενείς με καρκίνο - Αρσιώτου, Παυλίνα (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Τα τελευταία είκοσι χρόνια η ιατρική απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το παραδοσιακό μονοδιάστατο βιο-ιατρικό μοντέλο και προσεγγίζει το πολυδιάστατο βιο-ψυχοκοινωνικό μοντέλο, το οποίο συνεκτιμά εκτός από τις βιολογικές και τις κοινωνικές και ψυχολογικές παραμέτρους του νοσήματος. Αυτή την πορεία πρέπει να ακολουθεί και η θεραπεία του καρκίνου και όλοι οι λειτουργοί υγείας μαζί με τους θεράποντες γιατρούς και νοσηλευτές.
Keywords: Νοσηλευτές; Νοσηλευτική; Καρκίνος--Νοσηλευτική--Ψυχολογικές απόψεις; Καρκίνος--Ασθενείς--Φροντίδα; Nurses; Nursing; Cancer--Nursing--Psychological aspects; Cancer--Patients--Care