Αντιλήψεις και στάσεις των εργαζόμενων πολιτών της πόλης Λάρνακας για τους μετανάστες - Κωστή, Μαρίνα (Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η διερεύνηση των αντιλήψεων και στάσεων των ενήλικων εργαζομένων πολιτών της πόλης Λάρνακας στην Κύπρο για τους μετανάστες, καθώς και των παραγόντων που τους επηρεάζουν. Για τη διεξαγωγή της έρευνας χορηγήθηκαν 200 τυποποιημένα ερωτηματολόγια και διεκπεραιώθηκαν 10 ημιδομημένες συνεντεύξεις. Τα ποσοτικά δεδομένα αναλύθηκαν με μονομεταβλητή και διμεταβλητή ανάλυση με τη βοήθεια του προγράμματος SPSS. Τα ποιοτικά δεδομένα αναλύθηκαν με κωδικοποίηση και ταξινόμηση δεδομένων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι Κύπριοι πολίτες εναντιώνονται στη μετανάστευση εξαιτίας των πολιτιστικών και κυρίως οικονομικών επιπτώσεων που ισχυρίζονται ότι προκαλεί. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις στάσεις και αντιλήψεις τους είναι οι προσωπικές εμπειρίες και σχέσεις που είχαν με μετανάστες, καθώς επίσης και η περιοχή που έζησαν τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους, η ανώτερη βαθμίδας εκπαίδευσης τους και η οικογένεια.
Keywords: Immigrants; Μετανάστες