EMPACT – Empathy and Sustainability: The Art of Thinking like a Mountain Logotype - Papadima, Aspasia (My University, 2022)
Στο λογότυπο αυτό αποτυπώνεται με καθαρότητα στο σχεδιασμό και σαφήνεια στην απεικόνιση το δίπολο κλιματική κρίση-βιωσιμότητα. Το βασικό σχήμα απορρέει από το αρχικό γράμμα του Έργου EMPACT, το πεζό «e», το οποίο τεμαχίζεται στο όριο της αναγνωρισιμότητας και τοποθετείται σε συμμετρική αντανάκλαση σχηματίζοντας έναν κύκλο που συμβολίζει τη συλλογικότητα και την αέναη κίνηση προς την αλλαγή που ανθίζει. Ο διαγώνιος άξονας που δημιουργείται, με τη δυναμική του φορά, δίνει ώθηση στην κυκλική περιστροφή, αποτυπώνοντας τη στροφή προς τη θετική/πράσινη συμπεριφορά. Η αντίστροφη τοποθέτηση των δύο μερών που συνιστούν το εικονικό στοιχείο και η χρωματική τους διαφοροποίηση, με σκούρο γκρίζο για την κρίση και φρέσκο πράσινο για τη βιωσιμότητα, υποδηλώνει το καθρέφτισμα ως σύμβολο της ενσυναίσθησης, της ικανότητας για κατανόηση και ταύτιση με την άλλη πλευρά. Το λογότυπο είναι λιτό σε σχεδιασμό, με καθαρές γραμμές κι ευανάγνωστες φόρμες για άμεση κατανόηση και σύνδεση με τη φιλοσοφία του Έργου, αβίαστη απομνημόνευση και εύκολη χρήση σε πολλαπλές εφαρμογές και σε διαφορετικά μέσα.