Χαμένη παιδικότητα - Κυπριανίδου, Νικολέττα (My University, 2022)
Η παιδικότητα που κρύβει ένα παιδί μέσα του και συγκεκριμένα η αθωότητα του, είναι ένα από τα πιο εξαιρετικά αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά που έχει στο πέρασμα των χρονών μέχρι την εισαγωγή στην ενηλικίωση. Πάρα το γεγονός αυτό, δεν φαίνεται να προσπαθεί η ανθρωπότητα να διατηρήσει αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά αντιθέτως η δράση της υποδηλώνει με άμεσο τρόπο ότι αυτό το θέμα είναι αδιάφορο. Πώς και τι γίνεται όταν ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένα παιδί, αφήσει την παιδικότητα του, χάσει το χρώμα που το περιτριγυρίζει και καταστραφούν τα όνειρα του; Στην πτυχιακή μου εργασία φέρω μπροστά τραύματα της παιδικής ηλικίας ενώ ταυτόχρονα απαντώ τα ερωτήματα που μου αναπτυχθήκαν την περίοδο τις διεργασίας μου. Σαν καλλιτέχνης αναλύω τις εγκαταστάσεις που δημιούργησα με βάση την θεματική μου, εκφράζοντας τις σκέψεις μου, μέσα από ένα μικρόκοσμο από μεταβατικά αντικείμενα και συγκεκριμένα τα λούτρινα παιχνίδια. Κλείνοντας, μέσα από την δουλειά μου έχω την ελπίδα της ευαισθητοποιήσεις προς σ ’αυτή την μάζα και την αποτροπή των γεγονότων που αναφέρομε στο δοκίμιο μου.
Keywords: παιδικότητα; αθωότητα; όνειρα; φόβος; τραύμα; εγκλωβισμός; ανάμνηση; αναγκαστική ενηλικίωση; μεταβατικά αντικείμενα; childhood; innocence; dream; fear; trauma; confinement; memory; forced; adulthood; transitional objects