Αναδρομή στην οπτική γλώσσα των πανηγυριών της Κύπρου : η περίπτωση του Καζαντί - Χριστοφίδη, Θέλμα (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Οι μηδαμινές πληροφορίες όσον αφορά το καζαντί ώθησαν την γραφούσα-ερευνήτρια στη διερεύνηση εις βάθος του θέματος. Στόχος αυτής της εργασίας είναι μέσω των συνεντεύξεων με τους ειδικούς που είναι γνώστες του θέματος, να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί η σύγχρονη εκδοχή του καζαντί της γράφουσας/ερευνήτριας και να προωθηθεί μέσα από μία ιστοσελίδα. Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, σε πρώτο στάδιο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος. Στη φάση αυτή ερευνήθηκαν ιστορικά γεγονότα, στοιχεία σύγχρονων εμπειρογνωμόνων όπου μελέτησαν το θέμα και ορισμοί. Για τη λεπτομερή εξέταση των ερωτημάτων που τέθηκαν ώστε να εκπληρωθούν με επιτυχία οι στόχοι της παρούσας μελέτης, ακολουθήθηκε η μεθοδολογική προσέγγιση της τεχνικής μελέτης περίπτωσης. Με βάση τα βιβλιογραφικά κενά που έχουν προκύψει έχει επιλεχθεί η προαναφερόμενη μεθοδολογική προσέγγιση. Η επίτευξη της μελέτης περίπτωσης εξάντλησε όλες τις πτυχές του θέματος που βοήθησαν την ερευνήτρια να ολοκληρώσει την έρευνα της με σημαντικά συμπεράσματα. Επίσης γίνονται εισηγήσεις για μελλοντικές έρευνες σχετικά με αυτό το θέμα.
Keywords: Τυχερά παιχνίδια; Πανηγύρια; Καζαντί; Λαογραφία; Κύπρος; Gambling; Fairs; Kazadi; Folklore; Cyprus