Fabrication Techniques στην Κύπρο. Σύγκριση τεχνικών CNC Milling και Laser Cutting - Georgiou, GIannis (Cyprus University of Technology, 2018)
Οι σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνολογίες που συχνά αναφέρονται σε νέες αυτοματοποιημένες μεθόδους, εργαλειομηχανές, κάνουν την εμφάνισή τους και στο δικό μας χώρο όσον αφορά την εμπορική και μη εμπορική κατασκευαστική βιομηχανία στην Κύπρο. Καθημερινά, όλο και πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένες κατασκευαστικές τεχνολογίες, εργαλειομηχανές εισέρχονται στην αγορά για χρήση τους από βιομηχανίες και ιδιώτες σχεδιαστές/designers. Μέσα από μια έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, τα πιο συχνά μέσα αναφοράς σε αυτόν τον τομέα, όσον αφορά τις νέες κατασκευαστικές τεχνολογίες και αυτά που καλείται να καλύψει η έρευνα αυτή, είναι το LASER Cutting και το CNC milling. Βασικός σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί η χρήση και εφαρμογή των νέων αυτών τεχνολογιών ( CNC milling & Laser Cutting ) στην Κυπριακή κοινότητα/αγορά αλλά και οι διάφορες δυνατότητες και λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να παρέχουν. Επίσης, και η σύγκριση των δυνατοτήτων των δύο αυτών κατασκευαστικών τεχνολογιών.
Keywords: CNC; Laser cutting