Εθνικοσοσιαλισμός και προπαγάνδα: ο αθλητής-πολεμιστής και οι ολυμπιακοί αγώνες του 1936 - Μενελάου, Ολυμπία (Τμήμα Καλών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2020)
Στόχος της διατριβής είναι να παρουσιάσει τους προπαγανδιστικούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποίησαν οι Ναζί το ανδρικό σώμα με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου το 1936. Τα ζητούμενα που τέθηκαν ήταν τα εξής: 1. Ποιος ήταν ο σκοπός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου το 1936 από τους Εθνικοσοσιαλιστές. 2. Τι ρόλο έπαιξε η σκηνοθέτις Leni Riefenstahl στην εθνικοσοσιαλιστική προπαγάνδα. 3. Πώς χρησιμοποίησαν την αρχαία ελληνική τέχνη οι Ναζί με απώτερο σκοπό την προπαγάνδα υπέρ τους. 4. Πώς εκμεταλλεύτηκε ο Χίτλερ τα ιδεώδη περί αθλητισμού και την προβολή της ανδρείας μέσα από την τέχνη για να κατασκευάσει το ναζιστικό πρότυπο του αθλητή-πολεμιστή της Άριας φυλής.
Keywords: Ολυμπιακοί αγώνες--Βερολίνο 1936; Εθνισοσιαλισμός; Leni Riefenstahl; Leni Riefenstahl; Olympics--Berlin 1936; National Socialists