Παράγοντες που διαμορφώνουν την επιλογήξ νησιώτικων προορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο - Αλεξάνδρου, Λεωνίδας (My University, 2024)
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής είναι να προσδιοριστούν και να αναλυθούν οι βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν την επιλογή νησιωτικών τουριστικών προορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο από τους κύπριους/ες τουρίστες/τριες. Για την επίτευξη του σκοπού της έρευνας πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα σε δείγμα 249 κύπριων τουριστών/τριών. Η εμπειρική ανάλυση των πρωτογενών δεδομένων έδειξαν ότι η αναψυχή και συγκεκριμένα η ξεκούραση και η χαλάρωση ήταν οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή τουριστικού προορισμού της Ανατολικής Μεσογείου από τους/τις κύπριους/ες τουρίστες/τριες. Ακόμα τα ευρήματα έδειξαν ότι οι Κύπριοι τουρίστες επηρεάζονται κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες προκειμένου να επιλέξουν τουρισμό εντός της Κύπρου. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι οι τουριστικοί πάροχοι θα πρέπει να εστιάσουν στη βελτίωση των υποδομών που προσφέρουν ξεκούραση και χαλάρωση.
Keywords: Ανατολική Μεσόγειος; Τουρίστες