Η πρόθεση, έναρξη και διάρκεια του θηλαμού από παχύσαρκες ή υπέρβαρες γυναίκες - Δημητρίου, Μαρία (Τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2012)
Ο μητρικός θηλασμός συνιστά δικαίωμα για κάθε βρέφος και υποχρέωση για κάθε μητέρα. Υπάρχει όμως η κατηγορία μητέρων που είναι παχύσαρκες ή που έχουν υπερβολικό βάρος με συνέπεια να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα όσον αφορά το θηλασμό, δηλαδή την έναρξη και την διάρκεια του.
Keywords: Θηλασμός; Παχυσαρκία στις γυναίκες; Διατροφή της μητέρας; Εγκυμοσύνη; Breast Feeding; Obesity in women; Maternal Nutrition; Pregnancy