Τρόποι αξιοποίησης του διαδικτύου από ακτιβιστικές οργανώσεις - Καφαντάρη-Στοϊάνοφ, Αμάντα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών,Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Η ειρήνη ορίζεται ως η κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά, αποδέχονται τον συνάνθρωπο τους ανεξάρτητα από την καταγωγή του ,τις πεποιθήσεις του και τις πολιτικές του απόψεις. Υπάρχουν πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που θέτουν σαν στόχο τους την παγκόσμια ειρήνη, και αυτές για να διαδώσουν τις ιδέες και τους στόχους τους χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα, ένας οικονομικός και πλέον διαδεδομένος τρόπος έκφρασης ιδεών. Πως συμπεριφέρονται όμως διαδικτυακά οι οργανώσεις αυτές, με ποιους τρόπους δρουν; Με τον όρο οργάνωση δεν εννοώ τα στελέχη αυτής, αλλά όλα τα μέλη της, από τον γραμματέα έως τον εθελοντή, αυτούς δηλαδή που ασπάζονται την ιδεολογία της και τον τρόπο που την υπερασπίζεται. Όλοι αυτοί μαζί ανήκουν στην ίδια κοινωνική ομάδα, έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας τον οποίο θέλω να ερευνήσω και να αναλύσω. Σε αυτή την πτυχιακή εργασία θα ερευνηθεί η οργάνωση Zeitgeist με την μέθοδο της εθνογραφίας, για τους τρόπους που αυτή λειτουργεί και προωθεί τον εαυτό της μέσα από τον κυβερνοχώρο.
Keywords: Governmental organizations; Code of conduct