Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας για το επαρχιακό αρχαιολογικό μουσείο Λεμεσού - Οδυσσέως, Αλέξια (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2016)
Κύριο θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας και διαφημιστικής καμπάνιας για το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού. Αρχικά υλοποιήθηκε η βιβλιογραφική αναφορά ερευνώντας γενικότερα τον όρο οπτική ταυτότητα και στη συνέχεια ερευνήθηκε η οπτική ταυτότητα στα μουσεία. Ακολούθως, γίνεται αναφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού για την ιστορία του και εξερευνούνται σχεδιαστικά προβλήματα και ελλείψεις που εντοπίστηκαν σε αυτό. Έπειτα, έγινε η υλοποίηση του σχεδιασμού της οπτικής ταυτότητας του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού, καθώς και μια διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του. Τέλος, έγινε η αξιολόγηση με έρευνα δράσης όπου δόθηκαν ερωτηματολόγια για την οπτική ταυτότητα που δημιουργήθηκε και την διαφημιστική καμπάνια, σε τεταρτοετείς φοιτητές των γραφικών τεχνών και σε πιθανούς επισκέπτες του μουσείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα, καθώς και οι προτάσεις για μελλοντικές βελτιώσεις.
Keywords: Οπτική/εταιρική ταυτότητα; Οπτική ταυτότητα Μουσείου; Branding; Branding Μουσείου; Σήμανση; Signage; Διαφήμιση