Ανάλυση και σχεδιασμός κατασκευής σε προεντεταμένο σκυρόδεμα στο χέρι και σε δυο προγράμματα - Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος (Department of Civil Engineering and Geomatics, Faculty of Engineering and Technology, Cyprus University of Technology, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την μελέτη, την ανάλυση και τον σχεδιασμό μιας πενταόροφης κατασκευής σε προεντεταμένο σκυρόδεμα. Τα μέλη της κατασκευής που σχεδιάστηκαν σε προένταση έχουν αναλυθεί στο χέρι με τρόπο που δείχνει την διαδικασία της κατασκευής από τη δοκό στον πρώτο όροφο μέχρι τον πέμπτο και τελευταίο όροφο. Ακόλουθως ,έγινε η ανάλυση του έργου σε δυο λειτουργικά προγράμματα (ADAPT Builder 2015 και STAAD.Pro) υποβάλλοντας την κατασκευή σε τρεις διαφορετικές φορτίσεις, α) μόνο φορτία προέντασης, β) φορτία προέντασης και φορτία βαρύτητας σκυροδέματος, γ) φορτία προέντασης μετά την απώλεια δύναμης, λειτουργικά και μόνιμα φορτία και φορτία βαρύτητας σκυροδέματος. Τα αποτελέσματα από τα δυο προγράμματα τεθήκαν σε σύγκριση για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς τις τάσεις των μελών που αναπτύσσονται.
Keywords: Προένταση; Ανάλυση; Τάσεις; Post-stress; Analyzed; Stresses