Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση - Amir, Ron; Calindas, Marconi; Δεληγιάννη, Βάσια; Φωτιάδου, Eλένη; Καραμέτου, Μαρία; Krasny, Yuri; Latar, Dania; Landau, Daniel; Mahlangu, Esther; Mandela, Nelson; Nomani, Asra Q.; Orlando, Valerio Rocco; et al. (My University, 2019)
Το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, Athens Culture Net, στηρίζει την τέχνη και παρουσιάζει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων μεγάλη έκθεση καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, με τίτλο «Τέχνη: Απάντηση στη σύγκρουση». Η έκθεση διαρκεί από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου 2019 και περιλαμβάνει έργα 23 καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Νέλσον Μαντέλα. Τον Ιούλιο 2001 ο Νοτιοαφρικανός ηγέτης Νέλσον Μαντέλα ζωγράφισε πέντε δυνατές εικόνες χεριών, απεικονίζοντας, όπως είπε, πώς ο κόσμος «ένωσε τα χέρια του πάνω από κοινωνικούς διχασμούς και εθνικά όρια, μεταξύ ηπείρων και ωκεανών» για να λυθούν οι συγκρούσεις. Σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα, οι λιθογραφίες του Μαντέλα “Struggle series” παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια πρωτότυπη έκθεση που θα κάνει αίσθηση. Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη συνεργασία φορέων του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την παραγωγή και προώθηση του πολιτισμού, τη διάχυση του πολιτισμού στην Αθήνα και την πρόσβαση όλων των κατοίκων. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Βάσια Δεληγιάννη.