Σχεδιασμός διαφημιστικής καμπάνιας για την προώθηση της δωρεάς οργάνων και ιστού στην Κύπρο - Θεοδώρου, Κατερίνα (Department of Multimedia and Graphic Arts, Faculty of Fine and Applied Arts, Cyprus University of Technology, 2020)
Κύριο θέμα της πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός διαφημιστικής καμπάνιας για την ενημέρωση των Κυπρίων για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση όπως, η ανάπτυξη του όρου δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, η σημασία της και πως γίνεται η προώθηση της. Ακολούθως, αναπτύσσεται ο όρος της διαφήμισης ως μέσο προώθησης μιας ιδέας, ενός κοινωνικού θέματος και έπειτα παραθέτονται συγκεκριμένα παραδείγματα προώθησης της δωρεάς οργάνων στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στατιστικών δεδομένων της δωρεάς οργάνων στην Κύπρο και εξετάζονται οι λόγοι για τους οποίους οι Κύπριοι δεν δωρίζουν τα όργανά τους, είτε μεταθάνατον είτε όταν είναι στη ζωή. Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο είναι η μεθοδολογία του σχεδιασμού για την διαδικασία που προηγήθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια. Επιπλέον, είναι και η μεθοδολογία για την αξιολόγηση με έρευνα δράσης που περιλαμβάνει ερωτηματολόγια για τον σχεδιασμό της καμπάνιας. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που πηγάζουν μέσα από την καμπάνια.
Keywords: Δωρεά οργάνων; Μεταμόσχευση οργάνων; Καμπάνια ευαισθητοποίησης; Ενημέρωση; Κύπρος; Organ donation; Organ transplantation; Awareness campaign; Information; Cyprus