Ευημερία στην λογιστική - Ονουφρίου, Χριστίνα (My University, 2025)
Η ευημερία στον λογιστικό κλάδο είναι ένα σημαντικό, αλλά και συχνά παραμελημένο αντικείμενο μελέτης, ειδικά σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση, πολλές ευθύνες και συνεχείς προθεσμίες. Αυτή η εργασία εξερευνά τις εμπειρίες των γυναικών λογιστών στην Κύπρο, εστιάζοντας στο εργασιακό τους άγχος, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχική και επαγγελματική τους ευημερία. Μέσω της ποιοτικής μεθοδολογίας και της θεματικής ανάλυσης, αναδεικνύονται οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν άγχος, όπως ο φόρτος εργασίας, οι έμφυλες προσδοκίες και η έλλειψη θεσμικής υποστήριξης. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχουσες περιγράφουν στρατηγικές, όπως η διαχείριση του χρόνου, η ψυχολογική ανθεκτικότητα και η κοινωνική στήριξη μέσω mentoring , ως βασικά εργαλεία προστασίας. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η ευημερία στον λογιστικό τομέα δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά απαιτεί ενεργή συμμετοχή των οργανισμών και της πολιτείας. Η ανάπτυξη μιας κουλτούρας με εν συναίσθηση, πολίτικες ευελιξίας και η προώθηση της ισότητας είναι σημαντικές για την ενίσχυση της εργασιακής υγείας και της επαγγελματικής βιωσιμότητας.
Keywords: Λογιστικός κλάδος; Επαγγελματικό περιβάλλον