Χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής στο λιμάνι της Βηρυτού, έπειτα από την έκρηξη στις 4 Αυγούστου 2020 με τη χρήση δορυφόρων Sentinel - Παναγιώτου, Γιώργος (My University, 2022)
Το θέμα που επιλέχτηκε στην πτυχιακή εργασία είναι η ταξινόμηση δορυφορικής εικόνας Sentinel-2 για την καταστροφή που έγινε στις 4/8/20 στο λιμάνι της Βηρυτού μετά από έκρηξη. Στην πτυχιακή εργασία χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα SNAP και δύο δορυφορικές εικόνες Sentinel-2. Αρχικά γίνεται σύγκριση με βάση της εικόνες που πάρθηκαν πριν και μετά την έκρηξη. Παράλληλα μπορούμε να εφαρμόσουμε τα βήματα επιβλεπόμενης ταξινόμησης χρησιμοποιώντας κατάλληλα λογισμικά. Η αρχική διαδικασία της ταξινόμησης έγινε στην εικόνα πριν την καταστροφή στο λιμάνι της Βηρυτού, στην οποία επιλέγηκαν ως κατηγορίες των αντικείμενων οι εξής: χώμα, θάλασσα, βλάστηση και αστική περιοχή. Στην συνέχεια έγινε ταξινόμηση με βάση τις τεχνικές Random Forest Classifier, Maximum Likelihood Classifier και Minimum Distance Classifier. Βάση των αποτελεσμάτων αυτών, η καλύτερη ταξινόμηση έγινε βάση της Random Forest Classifier. Στην συνέχεια τοποθετήσαμε τις ίδιες κλάσεις στην δεύτερη εικόνα Sentinel 2 μετά που έγινε η καταστροφή και δημιουργήσαμε μια επιπρόσθετη κλάση. Τέλος επαναλάβαμε την ταξινόμηση μόνο στην κατηγόρια τις Random Forest Classifier για την δεύτερη εικόνα η οποία ήταν η καλύτερη ταξινόμηση από πριν και βγήκε η ταξινόμηση βάση της καταστροφής που έχει γίνει στο λιμάνι της Βηρυτού.
Keywords: Τηλεσκόπηση; Sentinel-2; SNAP; Ταξινόμηση; Remote Sensing; SNAP; Sentinel-2; Classification