Cyprus Registration Council of Speech-Language Pathologists (RCSLP) - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Το Συμβούλιο Εγγραφής Λογοπαθολόγων (ΣΕΛ) Κύπρου, ως το αρμόδιο Σώμα διαφύλαξης και αναβάθμισης της άσκησης του επαγγέλματος του/της Λογοπαθολόγου στην Κύπρο, είναι το υπεύθυνο σώμα για την εγγραφή και αδειοδότηση των Λογοπαθολόγων στην Κύπρο σύμφωνα με τον Περί Εγγραφής Λογοπαθολόγων Νόμου του 2001 , 2004 και του 2021 (περί Εγγραφής Λογοπαθολόγων (τροποποιητικός) Νόμος του 2021) (Ν136(Ι)/2001). Το Συμβούλιο Εγγραφής είναι σώμα κατοχύρωσης του επαγγέλματος και μέτρο προστασίας του κοινού. Η άσκηση του επαγγέλματος και η παροχή των συναφών υπηρεσιών χωρίς την εγγραφή στο Μητρώο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων και την σε ισχύ ετήσια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Συμβούλιο Εγγραφής Λογοπαθολόγων είναι παράνομη. Η ανανέωση άδειας άσκησης επαγγέλματος πρέπει να γίνεται ετησίως. Το ΣΕΛ τηρεί το Μητρώο Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου το οποίο αποτελεί εκ πρώτης όψεως απόδειξη ότι τα πρόσωπα που κατονομάζονται σε αυτό είναι εγγεγραμμένοι Λογοπαθολόγοι.