Μονάδα αφαλάτωσης, διαχείρισης άλμης και παραγωγής υποχλωριώδους νατρίου στην περιοχή Επισκοπής - Συμεού, Ανδρέας (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιιο Κύπρου, 2015)
Σκοπός της παρούσας Μεταπτυχιακής Διατριβής είναι η μελέτη της παραγωγής χλωρίνης με τη χρησιμοποίηση αλμυρού νερού το οποίο είναι προϊόν υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης στην Επισκοπή Λεμεσού. Για το σκοπό αυτό γίνεται μια διερεύνηση και καταγραφή των εφαρμοζόμενων τεχνολογιών αφαλάτωσης ανά το παγκόσμιο όπως επίσης και οι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση του χλωρίου από την άλμη. Λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγή άλμης της μονάδας αφαλάτωσης επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος ανάκτησης χλωρίου, ενώ υπολογίζεται και η ποσότητα του παραγόμενου χλωρίου. Το χλώριο που παράγεται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από την ίδια τη μονάδα κατά τη διάρκεια του σταδίου προεπεξεργασίας του θαλασσινού νερού, στην τροφοδοσία.
Keywords: Παραγωγή χλωρίνης; Αλμυρό νερό; Μονάδα αφαλάτωσης; Επισκοπή (Λεμεσός)