Ανάλυση κόστους κύκλου ζωής οικιστικών μονάδων στην Κύπρο - Χριστοδούλου, Μαρία (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2013)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής ο υπολογισμός του κόστους του κύκλου ζωής μεταξύ οικιστικής μονάδας ελάχιστων προδιαγραφών αλλά και μιας οικιστικής μονάδας μέγιστων προδιαγραφών χρησιμοποιώντας τιμές της Κυπριακής οικοδομικής αγοράς. Με την υλοποίηση εύρεσης κατασκευαστικού κόστους και για τις δύο περιπτώσεις, γίνεται μια ουσιαστική σύγκριση ανάμεσά τους. Επίσης στο κατασκευαστικό κόστος γίνεται πρόσθεση των επιπλέων κόστων που θα εμφανίζονται κατά τον ωφέλιμο κύκλο ζωής των οικιστικών μονάδων. Παράλληλα δεικνύεται πως μπορεί αυτή η αρχική διαφορά κόστους, που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα δύο παραδείγματα ελαχίστων και μέγιστων προδιαγραφών, θα καταφέρει να ελαχιστοποιηθεί έως και να αντιστραφεί, εξηγώντας τους λόγους που καταλήγουμε σε αυτό.
Keywords: οικιστική μονάδα; κόστος; κύκλος ζωής; dwelling units; cost; life cycle