Διαδικτυακή εφαρμογή ως πιθανή λύση στο πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων στην Κύπρο - Μαχμαλάτ, Φάνης (q, 2021)
Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει τη διεθνή κοινότητα αποτελεί η σπατάλη και τα απόβλητα τροφίμων. Βάση της σχετικής βιβλιογραφίας, περίπου 40% της Αμερικανικής παραγωγής στον τομέα τροφίμων, καταλήγει ως απόβλητα. Το γεγονός λοιπόν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει πρόβλημα με τα απόβλητα τροφίμων σε μεγάλο βαθμό, εντείνει τις ανησυχίες για το τοπικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε και τη διαχείριση αυτού. H παρούσα έρευνα έχει σκοπό να ασχοληθεί με το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και τα απόβλητα που δημιουργεί σε τοπικό επίπεδο. Μέσω της έρευνας θα γίνει κατανόηση του προβλήματος και θα προταθεί ψηφιακή λύση που βοηθά στην καταπολέμηση, ή/και βελτίωση του επιπέδου σπατάλης τροφίμων στην Κύπρο. Σκοπός της έρευνας είναι επίσης, η εύρεση σωστής διαδικασίας σχεδιασμού μιας πρωτότυπης εφαρμογής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια από τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά το τελικό στάδιο της έρευνας (σχεδιασμός και ανάπτυξη), θα εφαρμοστεί διαδικασία ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη πρωτότυπης διαδικτυακής λύσης η οποία υποκινείται από τον στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση ή/και λύση του προβλήματος που προαναφέρθηκε.
Keywords: Διαδικτυακή εφαρμογή; Aπόβλητα τροφίμων; Κύπρος; Web/mobile application; Food waste; Cyprus