Ευρήματα ανάλυσης ομιλίας νηπίων με Κοχλιακό Εμφύτευμα - Μπίνος, Πάρης; Οκαλίδου, Αρετή; Κυριαφίνης, Γιώργος; Ψύλλας, Γιώργος; Βιτάλ, Βίκτωρ (My University, 2021)
Σκοπός: Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας ήταν η ανάλυση και ταξινόμηση των προγλωσσικών εκφωνημάτων της αυθόρμητης ομιλίας νηπίων με κοχλιακό εμφύτευμα (ΚΕ). Στόχοι: Επιμέρους στόχοι που ορίστηκαν ήταν: 1) Nα καταγραφεί η φωνοτακτική δομή του κανονικού βαβίσματος σε βρέφη και νήπια με ΚΕ, 2) να γίνει ανάλυση της παραγόμενης διάρκειας και τονικού τους ύψους και 3) να γίνει σύγκριση των νηπίων με ΚΕ πριν τα 2 έτη με ομάδα παιδιών με ΚΕ μετά τα 2 έτη.
Keywords: Cochlear implant; Speech therapy; Language; Deaf; Πρωτοεκφώνημα; Κοχλιακό εμφύτευμα; Κώφωση; Ανάπτυξη ομιλίας; Ακουστική ανάλυση