Ανακύκλωση στην Κύπρο - η περίπτωση της κοινότητας Αρεδιού - Προδρόμου, Κυριακή (Τμήμα Πολυμέσων Και Γραφικών Τεχνών, Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η αύξηση των απορριμμάτων καθίσταται ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα που οφείλεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις συνήθειες του. Καταστρέφετε το περιβάλλον, αλλά αυτόματα καταστρέφετε και ο ίδιος ο άνθρωπος μαζί του, οπόταν η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαία και αφορά τον κάθε ένα από εμάς. Ο πιο προσιτός προς τον άνθρωπο τρόπος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η ανακύκλωση. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως είναι αρκετά μεγάλο και για το δικό μας νησί τα τελευταία χρόνια αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η αλλαγή των καταναλωτικών συνήθειων και προτύπων οδήγησαν στην αύξηση των αποβλήτων. Η Κύπρος ανήκει στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό στερεών αποβλήτων για κάθε κατοικία. Η πτυχιακή αυτή ασχολείται με το θέμα της ανακύκλωσης στο Αρεδιού, ένα χωριό στην επαρχία Λευκωσίας οπού φαίνεται ότι η πλειοψηφία των κατοίκων δεν ανακυκλώνει με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση των αποβλήτων που μεταφέρονται στις χωματερές. Η ερευνά αυτή χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο κομμάτι παρουσιάζεται ο εντοπισμός του προβλήματος και οι αιτίες του και στο δεύτερο κομμάτι παρουσιάζονται κάποιες σχεδιαστικές λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Keywords: Διαχείριση στέρεων αποβλήτων; Ανακύκλωση; Κύπρος; Κοινότητες; Εκστρατείες; Οργανισμοί – Φορείς; Solid Waste Management; Recycling; Cyprus; Organizations; Action Research; Communities; Campaigns