Σχεδιασμός καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της παιδικής κακοποίησης - Γιανναπή, Κωνσταντίνα (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Τεχνων και Επικοινωνίας,Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2017)
Ο κύριος στόχος της μελέτης αυτής, είναι η δημιουργία μιας καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των γονιών και ενημέρωση του κοινού κατά της παιδικής κακοποίησης. Σε αυτή τη μελέτη διερευνήθηκε η παιδική κακοποίηση και οι παράμετροι της καθώς και οι αρχές της Γραφιστικής επικοινωνίας, ώστε να παραχθεί ένα σωστό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σχολιάστηκαν καμπάνιες που σχεδιαστήκαν παγκόσμια για την παιδική κακοποίηση. Η μελέτη ολοκληρώθηκε με τον σχεδιασμό ενός λογοτύπου, δύο αφισών, ενός ενημερωτικού βιβλίου, ενός infographic και τέλος τη δημιουργία ενός βίντεο. Για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του οργανισμού και της καμπάνιας δημιουργήθηκαν ένα βραχιολάκι, μια κάρτα του οργανισμού, ένας σελιδοδείκτης κ.α. Επίσης, αυτές οι πρακτικές εφαρμογές αξιολογήθηκαν και βελτιώθηκαν δύο φορές, μέσα από τις παρατηρήσεις των ερωτηθέντων. Οι αξιολογήσεις αυτές έγιναν με τη μέθοδο των συνεντεύξεων και του focus group.
Keywords: Παιδική κακοποίηση; Κακοποίηση; Μορφές κακοποίησης; Καμπάνια; Παιδί; Παιδικό σχέδιο; Child abuse; Abuse; Forms of abuse; Campaign; Child; Children’s drawings