Μέθοδοι αξιολόγησης της νοσηλευτικής ποιότητας και στρατηγικές βελτίωσης - Charalambous, Andreas (My University, 2003)
Το πρόβλημα της ποιότητας στην παροχή των Νοσηλευτικών υπηρεσιών έχει απασχολήσει διαχρονικά τη Νοσηλευτική επιστήμη, πριν ακόμη η Florence Nightingale με την καθοδήγηση της την οργανώσει σε επάγγελμα. Η δυσκολία στον ορισμό της ποιότητας καθώς και οι ιδιαιτερότητες στην επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου για την διασφάλιση της, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα στη Νοσηλευτική. Η ανάγκη λήψης μέτρων για βελτίωση της ποιότητας οδηγείται από την πιθανή αδυναμία των υπηρεσιών φροντίδας να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες. Για να εντοπιστεί όμως αυτή η πραγματικότητα, θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί η παρεχομένη φροντίδα. Μερικές από τις διαδεδομένες μεθόδους μέτρησης (αξιολόγησης) της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας αναλύονται στην εργασία αυτή. Ακολουθεί η παράθεση διάφορων στρατηγικών που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό την βελτίωση των παρεχομένων νοσηλευτικών υπηρεσιών, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.
Evaluating techniques for Nursing quality and strategies for its improvement
Keywords: Περίθαλψη; Νοσηλευτική; Ποιοτικός έλεγχος