Διαδικτυακό σύστημα «NowWatchMe» - Μάρκου, Μάρκος (Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2019)
Η ιστοσελίδα “NowWatchMe” είναι ένα διαδικτυακό σύστημα το οποίο παρέχει την δυνατότητα στους επισκέπτες και χρήστες της να δουν, να αγοράσουν και να αξιολογήσουν τα διάφορα ρολόγια της. Η ιδιαιτερότητα της ιστοσελίδας είναι ότι χρησιμοποιώντας ένα πακέτο αλγόριθμου, το Surprise και συγκεκριμένα τον αλγόριθμο SVD, προτείνει στους χρήστες της ιστοσελίδας ρολόγια ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Ο τρόπος που γίνεται η πρόβλεψη είναι ανάλογα με τις αξιολογήσεις ρολογιών από τους χρήστες. Δηλαδή ο αλγόριθμος βρίσκει χρήστες με τις ίδιες προτιμήσεις σε ρολόγια, δηλαδή παρόμοιες αξιολογήσεις και κάνοντας κάποιες μαθηματικές πράξεις προτείνει το καλύτερο δυνατό ρολόι στους χρήστες.
Keywords: Αλγόριθμο SVD; Surprise