The Forbidden Fruit of Music : informative crossmedia campaign about metal music - Λεωνίδου, Αντρέας (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2014)
Ο στόχος αυτού του μεταπτυχιακού μου θέματος είναι ή κουλτούρα της metal μουσικήσ και ο σχεδιασμός (λογότυπα, άλμπουμ και εμπορευμάτων), καθώς και να εξετάσει πώς προβολή των Κυπρίων και να κατανοήσουν metal μουσική. Επιπλέον, ένας άλλος σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αναλύσει πώς η θρησκεία, τα εγχώρια και διεθνή προβλήματα, βία και άλλοι παράγοντες φαίνεται να επηρεάζουν τις απόψεις των ανθρώπων για τη metal μουσική. Μέσα από τη εκστρατεία που θα δημιουργήσω, έχω την πρόθεση να ενημερώσω, να εκπαιδεύσω, με σκοπό να βοηθήσει τους Κύπριους να γνωρίσουν τις χαρές και το πάθος της metal μουσικής. Αυτό δεν είναι μια εκστρατεία για να κάνει τους ανθρώπους να ακούτε metal μουσική αλλά μια εκστρατεία για να τους βοηθήσει να αποδεχθούν και να αναγνωρίσουν την metal μουσική ως ένα άλλο είδος της μουσικής που φιλοξενεί και εκφράζει τους ανθρώπους Το έργο χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες. Το πρώτο τμήμα είναι η έρευνα για να κατανοήσουμε καλύτερα την metal μουσική, τον πολιτισμό της, και το σχεδιασμό. Για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε να μελετήσει ό, τι έχει ήδη γραφτεί από τη διεθνή βιβλιογραφία, ντοκιμαντέρ αξιολογήσεις για metal μουσική, συνεντεύξεις, αλλά και την τοπική έρευνα σχετικά με το τι οι άνθρωποι στην Κύπρο πιστεύουν, και ποια είναι η γνώμη τους για τη metal μουσική, και πώς ο σχεδιασμός επηρεάζει τη γνώμη τους. Το δεύτερο τμήμα είναι το τμήμα σχεδιασμού. Αφού συγκεντρώσω όλα τα στοιχεία από την έρευνα μου και έχω μια πιο γενική και αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με το έργο μου, δημιούργησα μια έντυπη και ψηφιακή καμπάνια με βάση τα αποτελέσματα της έρευνάς μου, προκειμένου να βοηθήσω τους Κυπρίους να κατανοήσουν, και να αποδεχθούν τη metal μουσικής όπως οποιαδήποτε άλλα είδη μουσικής, αλλά και να καταλάβουμε τι κάνει τη metal μουσική περισσότερο ελκυστική σε ορισμένους ανθρώπους από τα άλλα είδη μουσικής.
Keywords: Κουλτούρα της metal μουσικής